Слідкуйте за нами

02-05-2024

      Напередодні Міжнародного дня Сонця, який у всьому світі відзначається 3 травня у відділі обслуговування дітей філії № 5 КЗК КМПБ на грайливий розгардіяш «Сонечко, Сонечко, зазирни у віконечко» зібралися юні користувачі бібліотеки.

02-05-2024

Коли на душі спокійно і затишно, лагідне сонце пригріває землю, птахи співають – то це говорить про те, що прийшло довгоочікуване і найрадісніше свято – Великдень.

Сьогодні в умовах війни Великдень – це не лише весна, з цим святом пов’язані надії кожного українця на нашу Перемогу та відродження України. 

Святкування Великодня в Україні має надзвичайно багату та неповторну традицію. Із ним пов’язано безліч звичаїв та обрядів. 

Тож напередодні свята 2 травня у філії №1 КЗК КМПБ бібліотекарі організували тематичний перегляд літератури «Великодні дзвони залунали – нас до Перемоги згуртували».   


02-05-2024
     Одним із найурочистіших для кожного християнина свят, яке приносить багато радості й душевної теплоти є Великдень. Це дійсно Великий день, який прославляє Воскресіння Ісуса Христа. Він знаменує собою любов до життя, перемогу над смертю і надію на вічне існування. Це свято має свої традиції, які встановлювалися поступово протягом багатьох століть. Через те, що Великдень найяскравіша ознака всього живого та оновленого, то головними символами цього дня вважають Життя (паски та розфарбовані яйця), Воду та Благодатний Вогонь.
     У філії №5 КЗК КМПБ організовано етновиставку «Святкові дзвони Великодня», яка присвячена відзначенню одного з найбільших і найсвітліших релігійних свят – Христового Воскресіння. 
02-05-2024

Пізнавати Україну із книгою в руках – справа надзвичайно цікава і корисна. Тому бібліограф Кременчуцької міської публічної бібліотеки продовжує щотижневу рубрику #Пізнаємо_Україну_разом, в якій буде знайомити Вас з книгами про Україну: її історію,  видатних людей, про українську мову та сучасну українську літературу.

Драматична історія буває не лише в людей, а й у мов.  Українська мова пройшла непростий шлях становлення. Її обмежували, забороняли, намагалися витіснити, а тих, хто розмовляв чи писав нею, карали. Це тривало 400 років. Найбільш затято українську утискала

29-04-2024
    25 квітня сектор документів іноземними мовами КЗК КМПБ завітав в гості до студентів Кременчуцького фахового медичного коледжу ім. В.І. Литвиненка, де презентував подорож-вікторину «Велика Британія – країна королів та традицій»!
    На студентів чекала цікава інформація про історію, географію, визначні місця та пам’ятки, видатних людей та традиції цієї країни.


29-04-2024
      У вік  комп'ютеризації все більшої популярності набувають настільні ігри. Чому так? Мабуть тому, що вони самі по собі унікальні, кожна гра має свій незрівнянний ні з чим темперамент, ігри захоплюють і не відпускають, в них завжди весело грати.
      З 8 по 24 квітня,  під час проведення рекламної акції «Подаруй грі нове життя! Поповни ігротеку в  бібліотеці!»,  до філії №3 КЗК КМПБ   небайдужі користувачі приносили свої домашні «настілки», щоб поповнити бібліотечну ігротеку.



28-04-2024
Комунальний заклад культури
«Кременчуцька міська публічна бібліотека» 
                
2024 рік                                                             м. Кременчук
 

     2 травня о 14:00 в Кременчуцькій міській публічній бібліотеці відбудеться тренування Fitness-time «Прокачай мозок і тіло».


25-04-2024
     В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорнобиль і досі є незагоєною раною.
    25 квітня напередодні дня Чорнобильської трагедії у філії № 1  КЗК КМПБ для читачів та вихованців художньої студії «Кольорові олівці»  КМЦПО «Академія майбутнього»  (керівник Людмила Ковшуцька) пройшла екологічна година «Чорнобиль… чорний біль нашої землі».


25-04-2024

Вже 38 років минуло від тієї трагедії, яка стала найбільшою в історії ядерної енергетики. 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася велика аварія, що вразила не лише Україну, але й увесь світ. Чорнобиль – це не лише назва місця, це символ болю і скорботи, що залишилися в серцях мільйонів людей.

25-04-2024

Пізнавати Україну із книгою в руках – справа надзвичайно цікава і корисна. Тому бібліограф Кременчуцької міської публічної бібліотеки продовжує щотижневу рубрику #Пізнаємо_Україну_разом, в якій буде знайомити Вас з книгами про Україну: її історію,  видатних людей, про українську мову та сучасну українську літературу.

Нині українці проходять випробування війною. Її розв’язала Росія. Вистояти за цих обставин, захистити свободу і перемогти допомагають не лише зброя, ефективна економіка, союзники, а й відвага і сила духу українців, їх надійна моральна опора, глибоко закарбована в історичній пам’яті. Важко переоцінити значущість подвигів наших славетних предків, виявлених у боях із ворогами рідної землі. Адже для нас вони є джерелом гордощів і натхнення, взірцем мужності та самовідданого служіння Вітчизні.


Назад Вперед
Наверх
 
X